Saddle seat luokat

Näihin luokkiin saavat osallistua kaikki ryhmän 2 rodut, jotka löydät rotulistalta.

Virtuaalimaailmassa saddle seat on jaettu seitsemään eri lajiin, joissa on toisistaan eroavat kriteerit, tavoitteet ja arvosteluperiaatteet. Näitä ovat classic, country, english, show, park, showmanship ja equitation. ARJ suosittelee yhden hevosen erikoistumista vain yhteen lajiin (classic, country, english, show tai park), mutta ne voivat kilpailla tämän lisäksi showmanshipissä ja equitationissa.

Varsaluokat

- Maitovarsat (vieroitusikäiset)
- Vuotiaat
- Kaksivuotiaat

Varsaluokissa arvioidaan hevosen soveltuvuutta askellajiratsuksi, ne ovat kuin näyttelyt, mutta tulokset arvotaan. Maitovarsat esitetään emänsä rinnalla vapaana kaikissa askellajeissa molempiin suuntiin. Vuotiaat ja kaksivuotiaat esitetään maastakäsin kaikissa askellajeissa molempiin suuntiin.

Classic

- Classic pleasure
- Classic pleasure driving (ajoluokka)
- Classic country combination (ratsastus- ja ajoluokka)

Classicin arvostelussa keskitytään hevosen suorituskykyyn ja käytökseen, pyrkimyksenä että hevonen olisi mukava ja helppo ratsastaa. Ulkonäkö ja näyttävä askellus eivät ole luokassa olennaisia, mutta myös niihin kiinnitetään huomiota. Hevoset esitetään ryhmässä, tuomaristolle esitetään kaikki askellajit molempiin suuntiin ratsastaen ovaalirataa tai kenttää ympäri tuomarien seistessä kentän keskellä.
~ Classic Pleasure Driving -video

Country

- Country pleasure
- Country pleasure driving (ajoluokka)
- Country combination (ratsastus- ja ajoluokka)

Country on saddle seatissa se extreme-mukavuusluokka, jossa vain hevosen käytös ja suorituskyky sekä yhteistyö ratsastajan kanssa vaikuttavat. Hevosilta vaaditaan kuitenkin siistiä ulkonäköä ja sääntöjen mukaista varustusta, mutta ulkonäkö ei vaikuta arvosteluun. Hevoset esitetään ryhmässä, tuomaristolle esitetään kaikki askellajit molempiin suuntiin ratsastaen ovaalirataa tai kenttää ympäri tuomarien seistessä kentän keskellä.
~ Country Pleasure -video

English

- English pleasure
- English pleasure driving (ajoluokka)
- Informal combination (ratsastus- ja ajoluokka)

English-hevosen tulee olla hyväkäytöksinen ja miellyttävä ratsastaa. Arvioinnissa keskitytään hevosen käytökseen, suorituskykyyn ja rakenteeseen. Näyttävyydellä ei ole suurta merkitystä. Hevoset esitetään ryhmässä, tuomaristolle esitetään kaikki askellajit molempiin suuntiin ratsastaen ovaalirataa tai kenttää ympäri tuomarien seistessä kentän keskellä.
~ English Pleasure -video

Show

- Show pleasure
- Show pleasure driving (ajoluokka)
- Informal show combination (ratsastus- ja ajoluokka)

Show:ssa keskitytään nimen mukaisesti hevosen show-ominaisuuksiin: ulkonöön näyttävyyteen, askeleitten korkeuteen ja tempoon sekä ratsastajan vaatetukseen ja hevosen varusteisiin. Hevoset esitetään ryhmässä, tuomaristolle esitetään kaikki askellajit molempiin suuntiin ratsastaen ovaalirataa tai kenttää ympäri tuomarien seistessä kentän keskellä.
~ Show Pleasure -video

Park

- Park
- Park harness (ajoluokka)
- Formal combination (ratsastus- ja ajoluokka)

Parkissa keskitytään paljolti samoihin ominaisuuksiin kuin show:ssa: ulkonöön näyttävyyteen, askeleitten korkeuteen ja tempoon sekä ratsastajan ja hevosen asustukseen. Hevoset esitetään ryhmässä, tuomaristolle esitetään kaikki askellajit molempiin suuntiin ratsastaen ovaalirataa tai kenttää ympäri tuomarien seistessä kentän keskellä. Park on reaalimaailmassa suunnattu vain saddlebredeille, arabeille ja morganeille, mutta virtuaalimaailmassa se on avoin kaikille roduille.
~ Park Harness -video

Showmanship

Showmanship on maastatyöskentelyä, joka on suunnattu erityisesti varsoille ja nuorille hevosille. Luokassa arvioidaan hevosen kaikki askellajit ja rakenne, ja arvostelu keskittyy ulkonäköön.

~ Showmanship -video

Equitation

Equitation on tarkoitettu ratsastajan arvosteluun hevosen sijaan. Tuomarit arvioivat ratsastajan ulkonäön (jonka tulee olla saddle seatin vaatetuskriteerien mukainen) ja tämän taidot hallita hevosta. Luokassa esitetään kaikki askellajit. Ratsastajalle asetetaan yleensä jonkin tehtävä, esimerkiksi helppoa kouluratsastusrataa muistuttava rata. Luokka ratsastetaan yksin tai ryhmässä tehtävästä riippuen.

~ Equitation -video


Erikoisaskellajiluokat
Saddle seat luokat
Ajoluokat

Rotulista
Luokkalista

Kysymyksiä ja vastauksia
Ulkoasu © Taciturn | Taustakuva © Subtle Patterns