Kysymyksiä ja vastauksia

Askellajeista ja ARJ:stä kysyttyjä kysymyksiä, ja vastaukset niihin. Mikäli omaan mieleesi juolahtaa jokin kysymys, jota ei täältä vielä löydy niin rohkeasti esittämään se meille sähköpostitse tai palautelaatikon kautta!

Saako Showmanshipissä ja Equitationissa kilpailla muiden saddle seat luokkien lisäksi?

Molemmissa saa kilpailla hevosellesi valitseman sadseryhmän lisäksi.

Mitä kaikkea saddlebred voi kilpailla sekaisin?

Halutessasi olla mahdollisimman realistinen kilpailet vain joko erikoisaskellajiluokkia (slow gait, rack, 5-käynti) tai saddle seattia, mutta ARJ:n puolesta saddler voi kilpailla näitä kahta sekaisin.

Voinko kilpailla hevosellani askellajeja ja muita yleislajeja sekaisin?

Realistisuuden nimissä askellajihevoset voivat mennä vain pieniä esteluokkia ja helppoja koululuokkia oman lajinsa lisäksi. Tietysti monet rodut kuten saddlebred toimivat yleishevosinakin mainiosti, mutta mikäli se hallitsee erikoisaskellajinsa täydellisesti, ei siitä ole vaativaan kouluun tai esteille.

Jaos suosittelee, ettei hevonen kisaisi yhtä aikaa askellajiratsastuksessa ja vaativassa koulussa/esteillä. Jos hevonen on "aikaisemmassa elämässään" kisannut muissa lajeissa, ja uudelleenkoulutettu sitemmin askellajeihin, ei tässä tapauksessa tule sanktiota esimerkiksi laatuarvostelussa.

Tällä hetkellä laatuarvostelussa ei miinusteta pisteitä sekakisauksesta. Mikäli päädytään johonkin kiinteään pistemäärään, mikä rokotetaan sekakisauksen takia, ilmoitetaan tästä erikseen. Koska tähän mennessä ei ole kuitenkaan ollut mitään yhteistä linjaa mihin vähennettävä pistemäärä perustuu, eikä laatuarvosteluun ole osallistunut sekakisattuja hevosia, ei pisteitä lähdetä rokottamaan. Tämä sääntö on toistaiseksi voimassa (30.3.2021), ja ennen muutoksen voimaantuloa sekakisatulta hevoselta ei vähennetä pisteitä laatuarvostelussa!

Voiko Pleasure driving -luokkaan osallistua myös ei-askellajirodut

Pleasure driving on avoinna kaikille roduille, myös niille jotka eivät löydy jaoksen rotulistoilta.

ARJ-Cup: Miksi islanninhevonen saa osallistua vain kolmeen luokkaan?

Tasapuolisuuden vuoksi. Yleensä vähäisten osallistujamäärien vuoksi hevosten on jo valmiiksi helppo kerätä Cup-sijoituksia ja koska kaikille muille roduille on tarjolla vain kolme luokkaa per hevonen, reiluuden nimissä myös islanninhevosille on tehtävä lisärajoituksia. Sama rajoitus koskee myös saddlebredeja, national show horseja ja tennesseewalkereita, jotka normaaleissa kilpailuissa voivat osallistua sekä gaited- että saddle seat -luokkiin samanaikaisesti.


Erikoisaskellajiluokat
Saddle seat luokat
Ajoluokat
Rotulista

Kysymyksiä ja vastauksia
Ulkoasu © Taciturn | Taustakuva © Subtle Patterns