Kysymyksiä ja vastauksia

Askellajeista ja ARJ:stä kysyttyjä kysymyksiä, ja vastaukset niihin. Mikäli omaan mieleesi juolahtaa jokin kysymys, jota ei täältä vielä löydy niin rohkeasti esittämään se meille sähköpostitse tai palautelaatikon kautta!

Saako Showmanshipissä ja Equitationissa kilpailla muiden saddle seat luokkien lisäksi?

Molemmissa saa kilpailla hevosellesi valitseman sadseryhmän lisäksi.

Mitä kaikkea saddlebred voi kilpailla sekaisin?

Halutessasi olla mahdollisimman realistinen kilpailet vain joko erikoisaskellajiluokkia (slow gait, rack, 5-käynti) tai saddle seattia, mutta ARJ:n puolesta saddler voi kilpailla näitä kahta sekaisin.

Voinko kilpailla hevosellani askellajeja ja muita yleislajeja sekaisin?

Kyllä voit mikäli et tähtää ARJ:n laatuarvosteluun, mutta et jos laatispalkinto on tavoitteenasi. Tähän on kuitenkin muutama poikkeus, jotka on helpot luokat ja uudelleenkoulutus.

Realistisuuden nimissä askellajihevoset voivat mennä vain pieniä esteluokkia ja helppoja koululuokkia oman lajinsa lisäksi. Tietysti monet rodut kuten saddlebred toimivat yleishevosinakin mainiosti, mutta mikäli se hallitsee erikoisaskellajinsa täydellisesti, ei siitä ole vaativaan kouluun tai esteille.

Laatuarvostelu sallii uudelleenkoulutuksen, mutta siitä tulee ilmoittaa hevosen päiväkirjassa ja pitää järkevä tauko lajien välillä (aika riippuu hevosesi ikääntymisestä). Uudelleenkoulutus on realistisesti katsottuna kuitenkin melko utopistista, riippuen siitä kuinka vaativista luokista siirrytään askellajeihin tai toisin päin. Lisää infoa sekakilpailusta löytyy täältä ja täältä.

Tiukimmat sekakisausohjeistukset koskevat nimenomaan saddleseat-luokkien kilpailemista samanaikaisesti koulu- ja esteluokkien kanssa. Muut lajit (esimerkiksi matkaratsastus, suunnistusratsastus) eivät vaikuta sekakisaamisohjeistukseen.

Poikkeuksena tähän kaikkeen on rotu nimeltä tennessee walking horse, joista todella harva yksilö hallitsee ravin. Voitte lukea asiasta enemmän täältä.

Miinustetaanko hevoseltani pisteitä laatiksessa jos se on sekakisannut ennen sääntöuudistusta?

Ei miinusteta, vasta toukokuun 2011 jälkeistä sekakilpailutusta ei sallita. Suosittelen laittamaan johonkin huomautuksen asiasta kissankokoisin kirjaimin, ettei pisteet vahingossakaan vähene kisapistelaskijoiden mahdollisten virheiden vuoksi.

Minkä tasoisen koulun/esteiden sekakisaus on sallittua niin ettei siitä sakoteta laatiksessa?

Uudelleenkoulutettuna enintään HeA ja/tai 60cm asti, jotka eivät nekään olisi silti realistisuuden kannalta suotavia.

ARJ-Cup: Miksi islanninhevonen saa osallistua vain kolmeen luokkaan?

Tasapuolisuuden vuoksi. Yleensä vähäisten osallistujamäärien vuoksi hevosten on jo valmiiksi helppo kerätä Cup-sijoituksia ja koska kaikille muille roduille on tarjolla vain kolme luokkaa per hevonen, reiluuden nimissä myös islanninhevosille on tehtävä lisärajoituksia. Sama rajoitus koskee myös saddlebredeja, national show horseja ja tennesseewalkereita, jotka normaaleissa kilpailuissa voivat osallistua sekä gaited- että saddle seat -luokkiin samanaikaisesti.


Erikoisaskellajiluokat
Saddle seat luokat
Ajoluokat
Rotulista

Kysymyksiä ja vastauksia
Ulkoasu © Taciturn | Taustakuva © Subtle Patterns