Ajoluokat

Ajoluokat on kehitetty ajatuksena laajentaa ARJ:n tarjoamaa luokkavalikoimaa ja luomaan osallistumismahdollisuuden myös kaikenrotuisille hevosille.

Pleasure driving

Hevonen on valjastettu kevyiden kaksi- tai nelipyöräisten kärryjen eteen. Osallistujat kiertävät kenttää tai ovaalirataa tuomarin seistessä keskellä. Esitettäviä askellajeja ovat käynti, ravi ja lisätty ravi. Arvostelussa keskitytään hevosen suorituskykyyn, olemukseen ja käsiteltävyyteen. Liiallinen vauhti tai näyttävyys on rangaistavaa.

~ Video

Luokka on avoin kaikille roduille

Fine harness

Hevonen on valjastettu kevyiden nelipyöräisten kärryjen eteen. Osallistujat kiertävät kenttää tai ovaalirataa tuomarin seistessä keskellä. Esitettäviä askellajeja ovat käynti ja ravi. Arvostelussa keskitytään hevosen näyttävyyteen ja liikkeisiin.

~ Video

Avoin ryhmän 3 roduille

Roadster

Hevonen on valjastettu ravikärryjen eteen. Osallistujat kiertävät kenttää tai ovaalirataa tuomarin seistessä keskellä. Hevoset esitetään ravissa kolmella eri tempolla: hölkkä, ravi ja nopea ravi. Arvostelussa keskitytään hevosen ulkonäköön ja suorituskykyyn sekä ravin nopeuteen ja näyttävyyteen.

~ Video1

~ Video 2

Avoin ryhmän 3 roduille


Erikoisaskellajiluokat
Saddle seat luokat
Ajoluokat

Rotulista
Luokkalista

Kysymyksiä ja vastauksia
Ulkoasu © Taciturn | Taustakuva © Subtle Patterns